20200513_130225

Zo maken we je reis zo veilig mogelijk

Reis je binnenkort naar Vlieland of Terschelling? Dan wil je vast weten hoe dat straks allemaal gaat, in de vertrekterminals en aan boord. Het zijn gewoonlijk plekken waar het best druk kan zijn en misschien vraag je je af of reizen in de zomer dan wel veilig genoeg is. Graag vertellen we je welke maatregelen we hebben genomen om het reizen voor jou zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. En voor onze medewerkers, die elke dag weer klaar staan voor onze gasten.

Gezondheid en hygiëne
Wij stellen de gezondheid van onze medewerkers, passagiers en andere betrokkenen voorop. We volgen hierbij al vanaf het begin de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Personen met ziekteverschijnselen (koorts, verkoudheids- en luchtwegenklachten) krijgen daarom geen toegang tot de terminals, terreinen en schepen. Reizigers moeten 24 uur klachtenvrij zijn voordat ze mee mogen.

Onze medewerkers bewaren een veilige afstand en bij purser- en incheckdesks hebben we plastic spatschermen geplaatst, die we regelmatig schoonmaken. We dragen mondkapjes, houd-afstand-hesjes, vermijden hand-tot-handcontact en gebruiken desinfecterende gel. Ook worden er extra schoonmaakrondes gehouden, waarbij extra aandacht is voor contactpunten.

Mondkapje verplicht 
We vragen je er rekening mee te houden dat het dragen van een mondkapje per 1 juni verplicht is in alle terminals, op alle terreinen en op alle schepen voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit mondkapje (niet-medisch) dien je zelf mee te nemen. Ben je dat toch vergeten, dan kun je er een aanschaffen in winkel De Parlevinker in Harlingen of bij de balies. Maar houd er rekening mee, dat de voorraad beperkt is. Op is op en zonder mondkapje heb je geen toegang. Vergeet niet ook voor de terugreis een kapje mee te nemen!

Het mondkapje draag je gedurende de gehele reis, ook op de buitendekken. Alleen als je iets wilt eten of drinken, kun je je mondkapje even afzetten. We vragen je wel hierbij op je plaats te blijven zitten.

De terminals
De terminals zijn alleen toegankelijk voor passagiers. We verzoeken je hier de wachttijd zo kort mogelijk te houden, dus kom op tijd, maar niet té vroeg. Zo houden we de doorstroom en beschikbare ruimte optimaal. We vragen alle passagiers zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren. Dit roepen we om, maar er zijn ook bordjes opgehangen om iedereen daar op te attenderen. Op de vloer zijn stickers geplakt om je te herinneren aan de afstand van 1,5 meter en bij de liften zijn vloerdelen afgeplakt om te zorgen voor voldoende ruimte bij het in- en uitstappen. De zelfscan om zelf in te checken is buiten gebruik i.v.m. de hygiënemaatregelen. In alle terminals, maar ook op alle schepen, zijn desinfectiezuilen geplaatst.

Toiletten
De toiletblokken zijn toegankelijk voor steeds een maximaal aantal personen. Er wordt extra schoongemaakt en gecontroleerd of er voldoende zeep aanwezig is.

Winkel
Er mag maar een beperkt aantal personen tegelijkertijd naar binnen. In de winkel geldt een verplichte looproute. Je kunt er terecht voor flesjes drinken, verpakte koeken, snoep en leesvoer voor onderweg. Ben je een mondkapje vergeten? Dan zijn die hier beperkt verkrijgbaar.

Horeca
Sinds kort zijn de buffetten aan boord weer geopend. Bezoek je de buffetten aan boord, dan merk je dat er aangepaste regels gelden om de veiligheid te kunnen waarborgen. Maar onze medewerkers staan er als vanouds weer voor je klaar. Mondkapjes mogen tijdens het eten en drinken even worden afgezet. We vragen je wel aan tafel te blijven zitten. Eet smakelijk! 

Ook in het Grand Café houden we rekening met extra ruimte per gast en minder gasten tegelijk en is de bediening aangepast. Je wordt hierover ter plaatse geïnformeerd.

Met de auto aan boord
Kom je met de auto naar het eiland, dan checken bestuurder en passagiers gezamenlijk in bij de autoloketten. Medepassagiers in auto’s verzoeken wij uit de auto te stappen en via het opstelterrein en de kade aan boord te gaan. Hierbij volg je de aanwijzingen van het personeel op. Op deze manier beperken we - in verband met de veiligheid - het aantal passagiers op de autodekken. Eenmaal aan boord verlaat de bestuurder de auto en neemt ook plaats in de salons. Tijdens de reis mag je niet in de auto blijven zitten.

Met de fiets aan boord
Fietsers checken in via de gebruikelijke toegang. De medewerker die de incheck verzorgt, staat achter een tafel met een spatscherm.

Op de schepen
We varen een aangepaste dienstregeling, waarbij we het maximale aantal afvaarten varen, die over de gehele dag verspreid worden. Alleen zo creëren we voldoende ruimte voor een veilige overtocht.
Door transparante folie zijn de verschillende zitgroepen van elkaar gescheiden. Met bordjes wordt aangegeven welke plaatsen wel en niet beschikbaar zijn. Ook is er een verplichte looproute aangegeven. Wij verzoeken je vriendelijk deze voor je eigen veiligheid en die van anderen te volgen.

Het aan en van boord gaan, gaat vaak gefaseerd, zodat we grote groepen vermijden. Dit betekent dat het in- en ontschepen meer tijd in beslag neemt dan gewoonlijk. Houd er dus rekening mee, dat hierdoor ook de aansluitingen met het openbaar vervoer minder gunstig kunnen uitpakken.

Zorg goed voor jezelf en anderen
Maak je gebruik van onze veerdienst, houd dan zelf ook de RIVM-richtlijnen in acht. Was je handen regelmatig, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en vermijd handcontact. Reis je met kinderen, houd ze dan zoveel mogelijk bij je in de buurt. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, werken we samen aan een veilig en plezierig verblijf.

Alle medewerkers van Rederij Doeksen staan voor je klaar en wensen je een heel fijne reis toe!

Ga goed voorbereid op reis
. Lees voor vertrek www.rederij-doeksen.nl/corona