2021 07 12 gosse vogel foto inzamebak flesjes - verkleind

Verzamel mee Geen plastic in zee!

Gooi je lege plastic flesje in één van de vijf verzamelflessen en wij doneren het statiegeld aan de Plastic Soup Foundation. Zo help je mee de milieuvervuiling door plastic terug te dringen.

Om het gebruik van plastic flessen terug te dringen, wordt sinds 1 juli op alle plastic petflessen statiegeld geheven. Wij verkopen sinds die datum alleen nog mineraalwater in plastic petflesjes, omdat flesjes water vaak gekocht worden om mee te nemen op het eiland. Alle overige dranken zijn sinds 1 juli uitsluitend in glazen flesjes verkrijgbaar. Om gasten erop te attenderen dat de petflesjes gerecycled moeten worden, zijn er vijf inzamelbakken geplaatst.

Het statiegeld van de flesjes die hierin worden verzameld, doneren we aan de Plastic Soup Foundation. Deze stichting maakt zich sterk voor het terugdringen van gebruik van en milieuvervuiling door plastic. Want, zo schrijft de stichting: als er nu geen actie wordt ondernomen, zal de productie van plastic de komende 10 jaar met 40% toenemen, met als gevolg dat er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zal zijn dan vis. Graag steunen wij hun werk. Meer lezen? Kijk op www.plasticsoupfoundation.org.