footer_header_12

Reizen met kinderen: vijf tips voor een ontspannen overtocht

Je hebt zin in je reis naar Vlieland of Terschelling, maar oh… is dat wel handig, op zo’n boot met kleine kindjes? We kunnen je geruststellen: jaarlijks reizen heel veel (nieuwbakken) mama’s en papa’s en hun kroost heel tevreden met ons mee. Graag geven we je een paar tips, zodat je ontspannen aan je trip begint.

1. Kinderen t/m 3 jaar gratis op de autoveerboot
Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis op de autoveerboot. Je boekt wel een (gratis) ticket voor hen. Reis je per sneldienst, dan betaal je voor hen uitsluitend de sneldiensttoeslag.

2. Iets vergeten? Geen probleem!
Je dacht dat je alles ingepakt had, maar onderweg naar Harlingen kom je er achter dat je toch nog iets vergeten bent. Geen probleem: in de Parlevinker, het winkeltje in onze veerterminal in Harlingen, kun je terecht voor handige verzorgingsartikelen als zonnemelk, vochtige doekjes en kinderbandjes tegen zeeziekte. Slabbetjes, rompertjes, spelletjes en voorleesboekjes vind je er ook.

3. Gemakkelijk toegankelijk
Al onze schepen en terminals zijn uitstekend toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s. Ze zijn voorzien van hellingen en liften en mocht je toch nog hulp nodig hebben, vraag het onze medewerkers: ze zijn je graag van dienst. Aan boord van de autoveerschepen mag je baby in de kinderwagen blijven liggen tijdens de overtocht. Op de sneldienst zit je baby – voor de veiligheid en net als in het vliegtuig – bij je op schoot. Op beide sneldiensten zijn twee maxicosy’s aanwezig die je tijdens de reis kunt lenen. Vraag hiervoor de stewardess.

4. Babyverzorging en kolven
Ms Friesland is voorzien van diverse kinderfaciliteiten. Een toilet met aankleedkussen vind je bij binnenkomst direct rechts. Op het Promenadedek (eerste verdieping) vind je een magnetron en flessenwarmers, waarin je babyvoeding of flesjes kunt opwarmen. Er zijn handige kinderstoelen en wil je kolven, vraag dan de purser om toegang tot de ziekenboeg. Hier kun je in alle rust verblijven.Op ms Vlieland heeft elke toiletunit óf in het damestoilet óf in het herentoilet een werkbank waarop je je baby kunt verschonen. Potjes babyvoeding en flesjes kun je bij de kassa afgeven aan de medewerkers in het buffet om ze op te laten warmen. Je hoeft hiervoor niet achteraan in de rij aan te sluiten. Ook hier zijn kinderstoelen aanwezig en kolven kan in o.a. de ziekenboeg. Meld je hiervoor bij de purserbalie. Ook op Willem Barentsz zijn kinderfaciliteiten aanwezig, zoals aankleedkussens en de service om babyvoeding op te warmen. Wil je in alle rust kolven, vraag dan aan de purser of je gebruik kunt maken van de ziekenboeg.

5. Kindervertier aan boord
In de eerste plaats is zo’n bootreis natuurlijk een geweldige belevenis voor ieder kind. Op de autoveerschepen kun je aan dek staan en tijdens de reis genieten van zon, zeewind en misschien spot je wel zeehonden! Vergeet dus niet een verrekijker mee te nemen. Is je kindje uitgekeken, dan kun je bij het buffet (ms Friesland) of de purserbalie(ms Vlieland) gratis kleurtjes en een kleurplaat halen. Op ms Vlieland, ms Friesland en ms Willem Barentz zijn gezellige kindersalons met een videohoekje of speelhoek. Op bepaalde afvaarten is onze mascotte Doekie persoonlijk aan boord aanwezig. Kijk op www.rederij-doeksen.nl/informatie/kids voor een overzichtje en kom hem een pootje schudden! Op de sneldiensten zijn geen speciale kindersalons: de overtocht duurt hier slechts 50 minuten. Bovendien blijven de passagiers tijdens de reis i.v.m. de snelheid zoveel mogelijk op hun plaats zitten. Wel kun je natuurlijk vooraf de leuke Doekiekleurplaat downloaden via www.rederij-doeksen.nl/informatie/kids en deze samen met je kindje tijdens de reis inkleuren!