HW- 20180801_113521

Reizen met een beperking: zo helpen wij!

Reizen met een beperking hoeft geen belemmering te zijn om te genieten van een fijne overtocht. We zorgen graag voor wat extra hulp of privacy als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een rolstoel of wanneer een drukke omgeving erg belastend voor je is. Onze medewerkers doen er alles aan om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken aan boord. Hieronder vijf tips voor wanneer je reist met een beperking:

 1. Liften, hellingen en invalidentoiletten
  Autoveerboten ms Friesland, ms Vlieland, ms Willem de Vlamingh en ms Willem Barentsz zijn uitstekend toegankelijk voor mindervaliden, evenals de twee snelboten ms Tiger en ms Koegelwieck. Waddentaxi ms Zeehond is dat helaas niet. Maak je gebruik van een rolstoel, dan is het goed om tijdens het boeken (stap 4) te checken met welk schip je reist. Op alle autoveerboten en sneldiensten vind je voor invaliden toegankelijke toiletten. Onze terminals in Harlingen en op Vlieland en Terschelling zijn gelijkvloers of voorzien van een lift en helling. Ook vind je in alle terminals invalidentoiletten en een rolstoel die je kunt lenen als je slecht ter been bent.
 2. Auto mee? Voorrang bij parkeerplek bij de lift
  Neem je je auto mee op de veerboot, geef dan bij het autoloket aan dat je een mobiele beperking hebt en/of rolstoelgebruiker bent. Op het autodek proberen onze medewerkers dan zo dicht mogelijk bij de lift een parkeerplek voor je te vinden.
 3. Hulphond en /of begeleider gratis mee
  Hulphonden mogen gratis mee aan boord. En ook begeleiders mogen gratis meereizen op vertoon van een geldige OV-Begeleiderskaart. Het is wel noodzakelijk dat je begeleider vooraf een betaalde boeking maakt voor de gewenste overtocht. Op vertoon van zijn/haar begeleiderspas bij de balie wordt het betaalde bedrag teruggestort op de rekening.
 4. Een plekje in alle rust
  Vind je het reizen in een drukke salon om medische redenen erg belastend? Meld dit dan bij de dienstdoende purser aan boord. In overleg kun je gebruik maken van een aparte ruimte aan boord (rustruimte, ziekenboeg).
 5. Autipas of Sunflower Keycord? Laat hem zien!
  Ben je in het bezit van een Autipas of Sunflower Keycord? Toon hem gerust, we zijn op de hoogte en helpen je graag zo goed mogelijk. Heb je andere hulp nodig, bijvoorbeeld met het aan en van boord gaan of met je bagage? Meld het onze medewerkers, we zijn je graag van dienst!

  Alvast een fijne reis!