2020 08 20 sjoukje mulder via mail ms vlieland tijdens proefvaart voor de kust van vlieland

Klimaatfonds Terschelling Vlieland Doe jij al mee?

Doneer jij al € 0,75 als je boottickets boekt? Dat kan al sinds 2012 en tot nu toe kwamen deze donaties ten goede aan CO2-reducerende projecten in derdewereldlanden. En hiermee zijn hele mooie dingen gerealiseerd! Maar omdat de wens ontstond lokaal iets te doen met deze donaties, is onlangs de stichting Klimaatfonds Terschelling Vlieland opgericht. Vanaf nu steunen we met jouw bijdragen duurzame projecten op beide eilanden!

Hoe doe je mee? Vink tijdens het boeken van uw overtocht het vakje ‘Klimaatneutraal varen’ aan en de donatie wordt eenmalig toegevoegd. Ben je pashouder, dan kun je in je account aangeven, dat je bij elke boeking automatisch een donatie doet. Inwoners van de eilanden kunnen ideeën aandragen voor projecten die de leefomgeving op de eilanden verder helpen verduurzamen. Een beoordelingscommissie, bestaande uit eilanders, besluit tweemaal per jaar welke aanvragen goedgekeurd worden en welke niet.

Het Klimaatfonds is een initiatief van Rederij Doeksen in samenwerking met de gemeentes Terschelling en Vlieland, gesteund door de ambitie van de coöperatie Terschelling Energie (TE) en de Energie Coöperatie Vlieland (ECV). Het geld in het Klimaatfonds wordt dus in de eerste plaats bijeen gebracht door de passagiers van de veerdienst. Daarbij doneert Rederij Doeksen jaarlijks de compensatie van 5.000 dienstreizen, draagt de gemeente Vlieland € 1.000 bij en de gemeente Terschelling € 3.000. Zo ontstaat een mooie pot! Doe jij ook mee? Meer informatie over het Klimaatfonds lees je op klimaatfondsterschellingvlieland.nl.