Terschelling_hond_op_het_strand

Je hond mee aan boord: zo doe je dat!

Veel hondenliefhebbers nemen hun trouwe viervoeters mee op vakantie naar Vlieland of Terschelling. Terecht, want het is voor hen natuurlijk ook genieten! Wandelen door de bossen, lekker rennen langs het strand of zwemmen in zee… Hieronder lees je een aantal regels die gelden voor honden aan boord en op de eilanden en geven we handige tips.

  1. Honden mogen gratis mee

Je hond is zowel op de autoveerboten als op de sneldiensten van harte welkom. Hij mag gratis mee en je hoeft geen ticket voor hem te kopen. Je hond reist aangelijnd, tenzij hij in een mand, tas of bench wordt vervoerd. Aan boord mag je hond geen zitplaats innemen.

  1. Voorzieningen aan boord en in de terminals

In de veerterminals en aan boord van de veerdienst zijn speciale waterbakjes voor (zee!)honden. Ze worden regelmatig gevuld met vers water. Onze ervaring is dat er onderweg maar weinig honden last krijgen van zeeziekte. Maar mocht jouw hond hier toch gevoelig voor zijn, geef hem dan voor de reis niet te veel te eten, stel hem gerust en bereid hem eventueel voor met een tabletje.

  1. Honden blijven niet in de auto

Honden gaan mee in de salon en mogen tijdens de overtocht niet in de auto achterblijven. Het autodek is tijdens de reis niet toegankelijk voor passagiers. 

  1. Houd rekening met je medereizigers

Niet iedereen is een hondenliefhebber. Voor allergische passagiers en mensen die bang zijn voor honden zijn er huisdiervrije zones aan boord van de autoveerboten. Deze worden aangegeven met bordjes en zijn niet toegankelijk voor honden. Let op je hond en zorg ervoor dat hij zich op zijn gemak voelt en niet uitvalt tegen medepassagiers of andere dieren.

  1. Regels op de eilanden

Op Terschelling mogen honden lekker loslopen in het bos en op het strand. Op alle andere plekken moeten ze zijn aangelijnd. Op Vlieland mag je hond alleen in het bos rondom het dorp en op het strand los rondlopen. Op alle overige plekken moet hij zijn aangelijnd. Broedende en rustende vogels zijn namelijk erg gevoelig voor verstoring en daar wordt op deze manier rekening mee gehouden. Kom je tijdens je strandwandeling een jonge zeehond tegen die ligt te rusten? Lijn je hond dan aan en houd afstand.

We wensen jou én je hond alvast een zorgeloze overtocht en een fijn verblijf op het eiland!