Banner website content paginas (5)

Green Award level Gold voor LNG-catamarans Rederij Doeksen

28 februari 2024

LNG-catamarans Willem Barentsz en Willem de Vlamingh zijn deze maand beide onderscheiden met de Green Award level Gold. De awards werden toegekend na inspectie door Green Award Binnenvaart. De certificering toont aan dat er proactief maatregelen worden genomen om het milieu te beschermen.

Green Award Binnenvaart levert een bijdrage aan de verduurzaming van de binnenvaart door het inspecteren en certificeren van schepen die betere resultaten op het gebied van veiligheid, kwaliteit en het milieu laten zien dan wettelijk verplicht is.

Dirk Spoor, directeur Rederij Doeksen: “We zijn erg blij met dit certificaat: hiermee wordt onafhankelijk en internationaal aangetoond dat deze schepen hoog scoren op het gebied van duurzaamheid en daar was het ons om te doen toen we ze lieten bouwen.”

Sinds de start in 2011 zijn er meer dan 1.000 schepen gecertificeerd. Green Award Binnenvaart is onderdeel van de Green Award Foundation, het milieukeurmerk voor de zeevaart dat in 1994 is opgericht door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam. Green Award werkt wereldwijd, is onafhankelijk en zonder winstoogmerk.

De twee LNG-catamarans werden in 2020 en 2021 door Rederij Doeksen in de vaart genomen als passagiersschepen op de lijnen van en naar Vlieland en Terschelling. Eerder ontving het ms Willem Barentsz de internationale Shippax Technology and Design Award 2021. Die award wordt uitgereikt als onderscheiding voor bijzondere innovaties en exceptioneel design in de ferry-wereld.